Pečieme s Balansom
Olejárová Katarína

Na sklade
Kniha Pečieme s Balansom
16,90 €
16,06 € Bežná cena knihy
Uvedená cena platí iba pre internetový obchod.

Pečieme s Balansom
Olejárová Katarína

Na sklade

Vydavateľstvo: MAFRA Slovakia a.s.
Rok vydania: 2025 Jazyk: slovenský Počet strán: 200

Pečieme s balansom je kniha plná sladkostí, ktoré potešia chuť aj telo. Autorka Katarína Olejárová, dlhoročná šéfredaktorka mesačníka Balans, prináša svoje najobľúbenejšie recepty na ovocné...

viac informácií o knihe nižšie Viac informácií o knihe...
dostupnosť v našich predajniach

Údaje o skladovej dostupnosti sú len orientačné a môžu sa v priebehu dňa meniť. Ceny v predajniach sa môžu líšiť od internetových cien. Skladové zásoby v našich predajniach neslúžia na vybavovanie internetových objednávok.

  • titul je skladom
  • posledné kusy
  • momentálne nedostupný
  • Banská Bystrica - OD Prior
  • Bratislava - Obchodná 62
  • Bratislava - OC Danubia
  • Bratislava - OC RETRO
  • Bratislava - Tesco EXTRA, Zlaté Piesky
  • Košice - Železničná stanica
  • Liptovský Mikuláš - OC Centrál
  • Martin - Ulica 29. augusta 5
  • Nitra - OD Prior
  • Partizánske - OD Prior
  • Piešťany - OD Prior
  • Považská Bystrica - OD Prior
  • Prievidza - OD Prior
  • Trenčín - OD Prior
  • Trenčín - OC Južanka
  • Trnava - OD Coop Jednota
  • Zvolen - OD Prior
  • Žiar nad Hronom - OD Prior

Vydavateľstvo:MAFRA Slovakia a.s.
Rok vydania:2025
Jazyk:slovenský

Pečieme s balansom je kniha plná sladkostí, ktoré potešia chuť aj telo. Autorka Katarína Olejárová, dlhoročná šéfredaktorka mesačníka Balans, prináša svoje najobľúbenejšie recepty na ovocné a zeleninové koláče – mnohé z nich vznikli práve v rámci tohto magazínu. Koláče sú jednoduché na prípravu, šťavnaté, nadýchané a pripravené z kvalitných ingrediencií, ktoré v sebe spájajú zdravie a výnimočnú chuť. Kniha ponúka aj množstvo praktických tipov, ako piecť zdravšie bez kompromisov. Všetko je o rovnováhe – medzi sladkým pôžitkom, výživnými surovinami a radosťou z pečenia. Objavte inšpiratívne recepty, ktoré do vašej kuchyne prinesú farbu, energiu a dobrý pocit. Ukážka: Obrátené koláče Otočené hore nohami Obrátené koláče sú dôkazom toho, že niekedy stačí malý trik na to, aby sa obyčajné suroviny premenili na dezert plný elegancie a chuti. Tajomstvo ich výnimočnosti spočíva v spôsobe pečenia – ovocie sa ukladá na dno formy, posype cukrom alebo zaleje maslovým karamelom, a až potom sa pridáva cesto. Po upečení prichádza ten najlepší moment: koláč sa vyklopí a na vrchu sa odhalí zlatistá, lesklá vrstva šťavnatej ovocnej dobroty. Práve karamelizácia ovocia dodáva týmto koláčom jedinečnú chuťovú hĺbku. Cukor sa počas pečenia pomaly topí, mieša s ovocnou šťavou a vytvára sirupovú polevu, ktorá jemne vsiakne do cesta. Jablká sa premenia na mäkké, voňavé plátky obalené v jantárovom sirupe, slivky získajú hlbokú, takmer medovinovú sladkosť a ananás sa prepojí s maslovým karamelom do exotickej harmónie chutí. Každý druh ovocia prináša svoj vlastný charakter a prekvapivé kombinácie môžu z obyčajného koláča urobiť skutočné umelecké dielo. V tejto kapitole nájdete recepty na klasické aj netradičné obrátené koláče, naučíte sa triky, ako dosiahnuť dokonalú karamelizáciu, a objavíte, aké ovocné kombinácie fungujú najlepšie. Pripravte sa na chvíle plné vôní, farieb a neodolateľne lepkavých ovocných kúskov! Korenený hruškový koláč Čas prípravy: 60 minút Na 12 porcií Na karamel: 60 g datľového sirupu 45 ml pomarančovej šťavy 60 g krupicového cukru 30 g masla Na cesto: 4 hrušky 4 vajcia 200 g krupicového cukru 200 ml rastlinného oleja 195 g hladkej múky 10 g kypriaceho prášku štipku soli 5 g mletého kardamómu 100 g vlašských orechov 1. Datľový sirup, pomarančovú šťavu, cukor a maslo dáme do hrnca a varíme pri stálom miešaní na miernom ohni asi 5 minút. Necháme vychladnúť. 2. Karamel nalejeme do formy (24 cm) vyloženej papierom na pečenie a necháme vychladnúť. Medzitým ošúpeme hrušky. Hrušky rozpolíme a vyrežeme jadrovníky. 3. Hrušky rozložíme do formy rezom dole. Vajcia vyšľaháme s cukrom a prišľaháme olej. Múku zmiešame s kypriacim práškom, soľou, kardamómom a najemno nasekanými orechmi. 4. Zmes vmiešame do cesta, ktoré nalejeme na hrušky a pečieme pri 180 °C asi 45 minút. Upečený koláč necháme vychladnúť, obrátime ho a vyberieme z formy.

Počet strán:200
Väzba:Paperback
EAN :9788082541307
Katalógové číslo :1426135

Údaje o skladovej dostupnosti sú len orientačné a môžu sa v priebehu dňa meniť. Ceny v predajniach sa môžu líšiť od internetových cien. Skladové zásoby v našich predajniach neslúžia na vybavovanie internetových objednávok.

  • titul je skladom
  • posledné kusy
  • momentálne nedostupný
  • Banská Bystrica - OD Prior
  • Bratislava - Obchodná 62
  • Bratislava - OC Danubia
  • Bratislava - OC RETRO
  • Bratislava - Tesco EXTRA, Zlaté Piesky
  • Košice - Železničná stanica
  • Liptovský Mikuláš - OC Centrál
  • Martin - Ulica 29. augusta 5
  • Nitra - OD Prior
  • Partizánske - OD Prior
  • Piešťany - OD Prior
  • Považská Bystrica - OD Prior
  • Prievidza - OD Prior
  • Trenčín - OD Prior
  • Trenčín - OC Južanka
  • Trnava - OD Coop Jednota
  • Zvolen - OD Prior
  • Žiar nad Hronom - OD Prior
Obrovské zľavy na knihy Zľavy na knihy

Extra akcia len u nás

Kniha Ako sa mozog s nami zahráva
13,90 €
3,95 €
delivery-truck
Objednajte si v pracovný deň
do 12:00 a knihu Vám doručíme
nasledujúci pracovný deň.

Ako sa mozog s nami zahráva
Moukheiber Albert

Na sklade

Povinná príručka kritického myslenia Prečo si myslíme, že máme pravdu, hoci sa mýlime? Prečo nás desí neškodný pavúk? Prečo sa bojíme vystúpiť...

Pridať do košíka Pridať do košíka
Kniha Ilustrovaný atlas najrozkošnejších mláďat
9,99 €
5,95 €
delivery-truck
Objednajte si v pracovný deň
do 12:00 a knihu Vám doručíme
nasledujúci pracovný deň.

Ilustrovaný atlas najrozkošnejších ml...
Maja Säfströmová

Na sklade

Pre čitateľov od 8 rokov. Vedeli ste, že mláďatá ťavy sa rodia bez hrbu? Že malé morské koníky privádza na svet samec? A...

Pridať do košíka Pridať do košíka

Zákazníci, ktorí si kúpili tento titul si tiež kúpili

Kniha Balans diár na šťastný rok 2026
11,90 €
10,12 €
Kniha Recepty pre celiatikov
18,50 €
7,50 €
Kniha Pohodové Vianoce
22,90 €
21,76 €
Kniha Zelená kuchárka
14,90 €
14,16 €

Informácie o knihe

Pečieme s balansom je kniha plná sladkostí, ktoré potešia chuť aj telo. Autorka Katarína Olejárová, dlhoročná šéfredaktorka mesačníka Balans, prináša svoje najobľúbenejšie recepty na ovocné a zeleninové koláče – mnohé z nich vznikli práve v rámci tohto magazínu. Koláče sú jednoduché na prípravu, šťavnaté, nadýchané a pripravené z kvalitných ingrediencií, ktoré v sebe spájajú zdravie a výnimočnú chuť. Kniha ponúka aj množstvo praktických tipov, ako piecť zdravšie bez kompromisov. Všetko je o rovnováhe – medzi sladkým pôžitkom, výživnými surovinami a radosťou z pečenia. Objavte inšpiratívne recepty, ktoré do vašej kuchyne prinesú farbu, energiu a dobrý pocit. Ukážka: Obrátené koláče Otočené hore nohami Obrátené koláče sú dôkazom toho, že niekedy stačí malý trik na to, aby sa obyčajné suroviny premenili na dezert plný elegancie a chuti. Tajomstvo ich výnimočnosti spočíva v spôsobe pečenia – ovocie sa ukladá na dno formy, posype cukrom alebo zaleje maslovým karamelom, a až potom sa pridáva cesto. Po upečení prichádza ten najlepší moment: koláč sa vyklopí a na vrchu sa odhalí zlatistá, lesklá vrstva šťavnatej ovocnej dobroty. Práve karamelizácia ovocia dodáva týmto koláčom jedinečnú chuťovú hĺbku. Cukor sa počas pečenia pomaly topí, mieša s ovocnou šťavou a vytvára sirupovú polevu, ktorá jemne vsiakne do cesta. Jablká sa premenia na mäkké, voňavé plátky obalené v jantárovom sirupe, slivky získajú hlbokú, takmer medovinovú sladkosť a ananás sa prepojí s maslovým karamelom do exotickej harmónie chutí. Každý druh ovocia prináša svoj vlastný charakter a prekvapivé kombinácie môžu z obyčajného koláča urobiť skutočné umelecké dielo. V tejto kapitole nájdete recepty na klasické aj netradičné obrátené koláče, naučíte sa triky, ako dosiahnuť dokonalú karamelizáciu, a objavíte, aké ovocné kombinácie fungujú najlepšie. Pripravte sa na chvíle plné vôní, farieb a neodolateľne lepkavých ovocných kúskov! Korenený hruškový koláč Čas prípravy: 60 minút Na 12 porcií Na karamel: 60 g datľového sirupu 45 ml pomarančovej šťavy 60 g krupicového cukru 30 g masla Na cesto: 4 hrušky 4 vajcia 200 g krupicového cukru 200 ml rastlinného oleja 195 g hladkej múky 10 g kypriaceho prášku štipku soli 5 g mletého kardamómu 100 g vlašských orechov 1. Datľový sirup, pomarančovú šťavu, cukor a maslo dáme do hrnca a varíme pri stálom miešaní na miernom ohni asi 5 minút. Necháme vychladnúť. 2. Karamel nalejeme do formy (24 cm) vyloženej papierom na pečenie a necháme vychladnúť. Medzitým ošúpeme hrušky. Hrušky rozpolíme a vyrežeme jadrovníky. 3. Hrušky rozložíme do formy rezom dole. Vajcia vyšľaháme s cukrom a prišľaháme olej. Múku zmiešame s kypriacim práškom, soľou, kardamómom a najemno nasekanými orechmi. 4. Zmes vmiešame do cesta, ktoré nalejeme na hrušky a pečieme pri 180 °C asi 45 minút. Upečený koláč necháme vychladnúť, obrátime ho a vyberieme z formy.

EAN :9788082541307
Katalógové číslo:1426135
Rok vydania:2025
Jazyk:slovenský
Počet strán:200
Väzba:Paperback
Pridať do košíka Pridať do košíka
dostupnosť v našich predajniach

Údaje o skladovej dostupnosti sú len orientačné a môžu sa v priebehu dňa meniť. Ceny v predajniach sa môžu líšiť od internetových cien. Skladové zásoby v našich predajniach neslúžia na vybavovanie internetových objednávok.

  • titul je skladom
  • posledné kusy
  • momentálne nedostupný
  • Banská Bystrica - OD Prior
  • Bratislava - Obchodná 62
  • Bratislava - OC Danubia
  • Bratislava - OC RETRO
  • Bratislava - Tesco EXTRA, Zlaté Piesky
  • Košice - Železničná stanica
  • Liptovský Mikuláš - OC Centrál
  • Martin - Ulica 29. augusta 5
  • Nitra - OD Prior
  • Partizánske - OD Prior
  • Piešťany - OD Prior
  • Považská Bystrica - OD Prior
  • Prievidza - OD Prior
  • Trenčín - OD Prior
  • Trenčín - OC Južanka
  • Trnava - OD Coop Jednota
  • Zvolen - OD Prior
  • Žiar nad Hronom - OD Prior
Kniha Pečieme s Balansom
16,90 €
16,06 € Odporúčaná cena knihy

Recenzie čitateľov

Napíšte recenziu a môžete vyhrať
Ako sa vám páčila kniha?
0.0 / 5
(0)